Градината на село като начин на живот
Заради ниските пенсии земеделието е основно препитание на хората в малките населени места. Въпреки, че работата е трудоемка и изморителна за много от възрастните хора се е превърнала в начин на живот. Вижте защо баба Снежана от Поликрайще не може да си представи дори един ден без работа в градината си.
Снежана Кушева е на 69 години. Живее в село Поликраище, но дълги години е работила в Унгария и Австрия. Възрастната жена споделя, че работата в двора я разтоварва от ежедневните грижи и тревоги.
Всяка година тя си приготвя зимнина, различни консерви и вкусни мармалади. Признава, че продукцията, която си произвежда допълва иначе оскъдната пенсия.
Запалила се по земеделието отдавна. На младини заминала да работи в чужбина като градинар, сега вече пенсионер баба Снежка си е направила свои оранжерии в двора на къщата си.
Споделя ни, че дори и на 69 години е успяла да запази в сърцето си красивия спомен за западните европейски държави. Обича градинарството, защото по думите й, намира прилика с това как тя е отгледала своите деца.
Баба Снежана е силно разтревожена от терористичните прояви по света през последните месеци. Според нея никой не се ражда лош и вярва, че човечеството може да върне мира по света.


Марияна Несторова
24 Ноември 2015 | 18:09
Тагове: земеделие, градина, производство, труд

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook