Проекти за 30 млн. лева представи Община В. Търново
13 инвестиционни проекта в областта на градската среда, образователната инфраструктура и културна инфраструктура са разработени от Община Велико Търново като подготовка за следващия програмен период. 43 милиона лева е размерът на финансовата помощ, която се очаква да получи старата столица по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.
Прогнозната стойност за изпълнението на тринайсетте проекта е 30 милиона лева.
Дейностите предвиждат облагородяване на градската среда в ж.к. „Чолаковци“, реконструкция на пешеходната алея между ж. к. „Чолаковци“ и ж.к. „Бузлуджа“, ОДЗ „Рада Войвода“, СОУ „Владимир Комаров“. Предвижда се и изграждане на обществен паркинг на ул. „Крайбрежна“.
Най-мащабен е проектът за подобряване на градската среда в старата градска част на Велико Търново. За него ще бъдат отделени 15 милиона лева. Мерки по енергийна ефективност ще бъдат внедрени в ОДЗ „Пролет“ и Хуманитарна гимназия.
Освен тези 13 обекта, ще бъдат създадени проекти и за други – за Старо военно училище и интегриран градски транспорт, които ще бъдат реализирани с остатъка от финансирането.


Катя Мерджанова
24 Ноември 2015 | 18:08
Тагове: проекти, Велико Търново, финансиране, инфраструктура, градска среда, образование, култура

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook