Посланикът на Палестина: „Окупацията е връх на тероризма“
Конфликтът в Сирия може да се разреши едва след постигането на договореност между Великите сили, заяви посланикът на Палестина у нас д-р Ал Мабдух при посещение във Велико Търново. Според него има две коалиции - около Русия и около САЩ, които трябва да се координират и договорят. Днес той изнесе лекция пред студенти от Стопанския факултет на ВТУ и проведе срещи с областния управител и кмета на старопрестолния град.
Темата на лекцията, която д-р Ал Мабдух изнесе пред студентите беше „Мирните преговори между Палестина и Израел и предизвикателствата в Близкия изток“
Посланикът направи паралел между ситуацията в Сирия и Ирак с израело-палестинския конфликт - на сирийските и иракските бежанци не им се позволява да се върнат обратно в окупираните от терористите техни държави, обясни д-р Ал Мабдух. По негово мнение военно-политическите конфликти в Близкия изток, както и раждането и разрастването на радикалния ислямски тероризъм, произтичат от неразрешени проблеми между Израел и Палестина.
Доктор Ал Мабдух поясни още, че докато продължава израелската окупация, няма да има край на тероризма. Едва след нейното прекратяване може да се стигне до изкореняване на тероризма в тези райони, а фактът че обикновените хора са подложени на репресии ги кара да прибегнат до оръжие.
Дипломатът осъди атентатите във Франция и заяви, че тя е била ударена, тъй като е на предни позиции в конфликта в Близкия изток.


Катя Мерджанова
18 Ноември 2015 | 18:43
Тагове: посланик, Палестина, лекция, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook