Проф. Пенчо Пенчев: Област Велико Търново е подготвена за зимния сезон
Област Велико Търново е подготвена за зимата. Това стана ясно на заседание съвета по сигурност с кметовете на общините от областта. От Областно пътно управление са направили план за зимното подръжка на 936 км. от републиканската пътна инфраструктура. Осигурено е гориво за болничните заведения, училищата и детските градини, информира Областният управител проф. Пенчо Пенчев.
Общините в областта все още почистват растителността край пътищата и тунелите. Поставят се предпазни огради и маркировка. През зимните месеци от „Пътна полиция“ ще извършват засилен контрол за техническото състояние на превозните средства, както и непрекъснат проверки на преминаващи през страната автомобили с чужда регистрация. Вече са извършени и проверки на язовирите в областта.
86 машини ще почистват по план републиканската пътна мрежа през зимата.
От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” информираха, че разполагат с влекач за изтегляне на закъсали автомобили, които блокират движението. По оперативните програми е осигурена допълнително високопроходима техника.
При обилен снеговалеж приоритет на почистващите екипи ще бъде недопускане затварянето на прохода на Републиката. От своя страна МВР ще следи за включени светлини, зимни гуми, вериги.


Марияна Несторова
17 Ноември 2015 | 18:28
Тагове: зимен сезон, ОПУ, сняг, почистване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook