Търновската библиотека е на 4-то място в страната по брой издадени читателски карти
В рамките на два дни Велико Търново е домакин на 14-тата поред конференция „Библиотеки – четене - комуникации“. Събитието дава гласност на теми като книгоиздаването, библиофилството, традициите, националната култура и много други. Организаторите си партнират с престижни библиотеки в Ниш и Кралево.
Според организаторите на форума книгите не са изместени от компютрите и модерните технологии. Тази година конференцията беше посветена на библиофилството, традициите и националната култура.
Народната библиотека „П. Р. Славейков“ има сключен договор за обмен на специалисти с библиотеки в Ниш и участие в научни форуми. Очаква се да бъде подписан договор и с библиотека в Кралево. Участие в 14-та научна конференция взеха редица специалисти, сред тях беше Нина Панамариьова от института по култура в Санкт Петербург.
Конференцията обхваща теми от областта на библиотечни и информационни науки, книгознание, литературна история, печатни комуникации и медии. Д-р Иван Александров с гордост призна, че РНБ „П. Р. Славейков “ е на 4 място по изваден брой читателски карти в България.
Конференцията ще продължи и утре.


Марияна Несторова
17 Ноември 2015 | 17:24
Тагове: библиотека, читателска карта, книгоиздаване, конференция

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook