Демонстрации по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП
С демонстрация на работата на спасителните екипи по време на тежко пътно-транспортно произшествие в двора на ПМГ „Васил Друмев“ във Велико Търново бе отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите от катастрофи. В инициативата взеха участие екипи на сектор „Пътна полиция“, Пожарната, Спешна помощ и БЧК.
Организаторите са категорични, че подобни демонстрации са много полезни за децата, защото отговорността и спазването на законите на пътя трябва да се възпитават от най-ранна възраст.
На демонстрацията професионалните екипи разиграха сцена на ПТП в двора на училището. След обезопасяване на района дойде екип на пожарната, който разряза автомобила със специална техника. Спасителите работиха много внимателно, за да избегнат нараняване на пострадалия. На извадения от автомобила беше оказана първа помощ. Последва гасене на автомобил в реални условия.
Областният управител на Велико Търново проф. Пенчев изтъкна някои от най- честите предпоставки, за да се стигне до инцидент на пътя.
От областната дирекция на МВР - Велико Търново пожелаха на всички бъдещи шофьори да спазват правилата за движение по пътищата и винаги да сядат зад волана с повишено внимание.


Марияна Несторова
13 Ноември 2015 | 18:40
Тагове: ПТП, демонстрации, катастрофи, полиция

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook