Педагози ще изучават емоциите на малчугани от детските градини
„Емоции“ е наименованието на последния проект, по който работи екипът на детска градина „Здравец“ в старата столица. В продължение на две години педагози и учени от Швеция, Гърция, Италия и България ще обединят усилия, за да разберат повече за емоциите, чувствата на децата, и как правилно родители и учители да могат да реагират на тях. Идеята на проекта е децата да растат щастливи и разбрани. Това е изключително важно, за да може когато те пораснат да са активни граждани, с ясно изразено мнение и формиран начин на мислене.
Проектът „Емоции“ е поредното предизвикателство за екипа на детска градина „Здравец“.
Проектът е съвместна работа на институции от четири държави - Швеция, Гърция, Италия и България. В рамките на две години екипът трябва да представи единна методика, която да може да се прилага на практика. Първата работна среща се е провела в град Васло.
На следващата среща през месец май ще се изработи инструментариум и ще се обсъдят резултатите във всяка държава Целта е от най- ранна възраст възпитателите в детската градина да научат децата да са будни, умни и любопитни за новото. Убедени са, че проект „Емоции“ ще помогне и на родителите да отглеждат пълноценно малчуганите.


Марияна Несторова
13 Ноември 2015 | 17:44
Тагове: Емоции, детска градина, педагози, деца

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook