Велико Търново ще е домакин на конгрес на журналистите и писателите за туризъм през 2016 г.
Велико Търново ще е домакин на престижния конгрес на Испанската федерация на журналистите и писателите за туризъм през 2016 г. по време на срещата на Даниел Панов с известния журналист Енрике Санчо. Сред обсъдените от кмета на старопрестолния град и генералния директор на Испанската федерация на журналистите и писателите за туризъм теми са културния туризъм и рекламата на Великотърновска област в тази сфера.
През месец май или през месец септември следващата година се очаква да бъде проведен конгресът. Малко преди това група от испански специалисти и журналисти ще посетят България, като в два от петте дни престой те ще бъдат в старата столица. Кметът Панов съобщи, че с Енрике Санчо са обсъдили възможностите пред старата столица да привлича туристи през цялата година.
Енрике Санчо е акционер и представител на една от големите нискобюджетни авиокомпании в Европа. С Панов са разгледали и възможностите след назначаването на концесионер на летището в Горна Оряховица авиопревозвачът да организира полети до железничарския град. А от Велико Търново журналистът сподели, че е останал очарован.
Даниел Панов подари на Енрике Санчо, сграфито керамика – реплика на чиния от времето на Второто българско царство и луксозен албум на Велико Търново.


Катя Мерджанова
12 Ноември 2015 | 17:40
Тагове: журналисти, писатели, туризъм, Енрике Санчо

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook