Изработват Правилник за работата на Градския ученически парламент
Работна среща с представители на средните училища за изработване на Правилник за работата на Градския ученически парламент се проведе днес във Велико Търново. Домакин беше Младежкия дом в града. Представители имаше от почти всички средни училища във Велико Търново. Беше представен примерен правилник за дейността на клуб Градски ученически съвет- Велико Търново.
Младежкия дом използва ресурсите на националната програма за младежта. В близките дни предстои обсъждане на проекта за национална програма за младежта 2016/ 2020 година, сподели още експерта към Младежкия дом.
Лазарова допълни, че могат да бъдат полезни също с различни форми на обучение, чрез консултантски услуги, чрез подпомагане на инициативите , акциите и кампаниите, както на национално така и на местно равнище. Част от идеята е да бъде насърчено личностното развитие и икономическата активност на младежите, воденето на здравословен живот и доброволчеството.
Представителиоте на средните училища са единодушни, че най-важното е идеите разглеждани на срещата да могат да бъдат реализирани. Окончателен резултат се очаква след 10 дни-обясни екперта към Младежкия дом.


Марияна Несторова
11 Ноември 2015 | 17:36
Тагове: ученици, ученически парламент, доброволци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook