Заседание по повод изработването на областна здравна карта
Изработването на областна здравна карта ще повиши нивото на здравните услуги, стана ясно на първата работна среща в Областна администрация Велико Търново. Когато бъде факт стратегическият документ ще дава сведения на пациентите за броя на местата и свободния брой легла в лечебните заведения и редица други важни особености.
Новата здравна карта на област Велико Търново ще регламентира цялостна дейност на здравеопазването в региона.
Областната здравна карта се разработва на базата на оценка на потребностите от спешна, първична и специализирана болнична и извънболнична помощ. Област Велико Търново има 10 общини с 336 населени места, 148 от които са неблагоприятни от гледна точка на медицинско обслужване на населението, тъй като се намират в общини със затруднени транспортни връзки и малко на брой възрастно население. Изчисленията на необходимия брой лекари, медицински специалисти и леглова база се прави на база на живущото в дадения регион население.
Председател на Комисията, която изработва проектът, е областният управител проф. Пенчо Пенчев, а нейни членове са представителите на десетте общини, Регионалната здравна инспекция, Регионалната здравноосигурителна каса, Българския лекарски съюз, Български зъболекарски съюз, Асоциация на професионалистите по здравни грижи и здравните заведения на територията на областта.


Марияна Несторова
10 Ноември 2015 | 17:42
Тагове: здравна карта, заседание, среща, здравни услуги

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook