Засилен интерес към селските имоти
Засилен интерес към селските имоти във Великотърновска област, но малък процент сделки отчитат от агенциите. Причината за това е разминаването между предлагането на високи цени и възможностите на купувачите. Най-търсени са къщите между 25 и 35 хиляди евро, такива обаче трудно или въобще не се намират в малките населени места с добра инфраструктура и в близост до големия град.
От бизнеса с недвижими имоти разкриват, че все повече млади хора се ориентират към живот на село. Техните изисквания са свързани с добра инфраструктура, учебни заведения, редовен градски транспорт.
Много често обаче имотите се продават на твърде високи цени, понякога неоснователно. Така въпреки наличието на интерес от страна на купувачите, рядко се стига до сделка.
Отливът в търсенето на имоти от чужденци на родния пазар продължава и техният брой в момента е много по-малък отколкото преди години.
Обикновено инвестират в къщи, строени през 50-те и 60-те години на миналия век или къщи със запазена автентична стара архитектура.


Катя Мерджанова
9 Ноември 2015 | 17:44
Тагове: село, имоти, цени

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook