По случай празника на българската полиция децата от ОДЗ „Ален Мак“ - гр. Велико търново се срещнаха с кучето Верон
С демонстрации на служебна техника пред деца полицаите от Велико Търново ще отбележат професионалния си празник тази година. Първата от демонстрациите се проведе днес преди обяд в ОДЗ „Ален Мак“- Велико Търново. Малчуганите от детската градина имаха възможност да видят с какво е оборудван един полицай и да научат, че полицията се грижи за тях и ги пази. Определено сред най- големите атракции за децата беше полицейското куче.
По традиция на осми ноември „Св. Архангел Михайл“ отбелязваме професионалния празник на българската полиция. Празникът е честван за първи път през 1924 година, като инициативата за неговото учредяване принадлежи на софийския градоначалник Георги Кисьов. Децата от детското заведение близо седмица са се подготвяли за срещата със служителите на МВР. Някои от тях дори са споделяли на възпитателите си, че искат да станат полицаи, когато пораснат.
До края на деня служителите на реда посетиха ЦДГ „Ивайло“ и ОДЗ „Пролет“, където изнесоха беседа, посветена на пътната безопасност и запознаване с полицейското оборудване, което използват в работата си пътните полицаи. Безспорно интереса на децата грабна полицейското куче Верон. Кучето е обучено за следова работа и патрулна работа. Нужда от него има най- вече когато се ходи в паркове в тъмната част от денонощието, особено в между блоковите пространства. В следовата работа се включва като помага за издирване на изчезнали хора или престъпници.
Освен Верон в момента полицейското управление във Велико Търново работи с три следови кучета и три подрастващи, които още се обучават. На днешния ден малчугани от Центъра за настаняване от семеен ти, Домът за деца лишени от родителска грижа „Пеню и Мария Велкови“, както и новооткритите Центрове за настаняване в старата столица посетиха сградата на Районното управление. Присъстваха на беседи посветени на различни обществено значими теми.


Марияна Несторова
6 Ноември 2015 | 19:05
Тагове: демонстрации, деца, полиция, полицейско куче

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook