Живот в изба
Квартира без баня, тоалетна и прозорци се дава под наем на улица „Опълченска“ във Велико Търново. 70 лв струва „луксът“ на наемателя, а на съседите му – редица неприятности. След жалби до Общината се стига до заповед, с която на собственика се забранява използването на помещението за жилищни нужди. Собственикът на помещението Стойно Грозков обаче е неоткриваем, а главоболията за Илиян Трифонов и майка му продължават вече четвърта година.
От четири години избеното помещение на улица „Опълченска“ е отдадено под наем.
През декември 2014 г. е издадена заповед за освобождаване на помещението. Срокът от два месеца, в които е трябвало да се изпълни, не е спазен.
Трифонов стига и до Прокуратурата. От там удължават срока до август. От Общината уведомяват с писмо Грозков за извършване на проверка на 7 септември. На определената дата обаче той не осигурява достъп.
След редица заповеди и забрани от Община и Прокуратура, квартирантът на ул. „Опълченска“ продължава да живее в избата. От общинска администрация отказаха да коментират проблема с обосновката, че не могат да вземат страна по спор между съседи.


Катя Мерджанова
2 Ноември 2015 | 19:17
Тагове: избено помещение, наемател, обитаване, проблеми

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook