1172 катастрофи с 18 загинали в област Велико Търново от началото на годината
От 1 до 30 ноември на територията на област Велико Търново Пътна полиция започва масови проверки за контрол и спазване на правилата за движение. Засиленият контрол по пътищата е част от акция „Зима“, която се организира от „Пътна полиция“ – Велико Търново, Областен отдел „Автомобилна администрация“, Съюза на българските автомобилисти и Български червен кръст, заради нарастващия брой пътно-транспортни произшествия през зимния сезон.
Акция „Зима“ е разделена на три етапа. Първият ще се проведе между 1 и 8 ноември.
В третия етап ще бъде проверявана подготовката на моторните превозни средства за движение в зимни условия. По-големият брой произшествия през студените месеци се дължи не само на несъобразената или превишена скорост, но и на подценяване на пътните условия и готовността на автомобила.
1172 са пътно-транспортните произшествия на територията на областта от началото на годината до момента. 248 души са ранени и 18 загинали.
„Пътна полиция“ и Областно пътно управление – Велико Търново започват съвместни проверки за състоянието на републиканската пътна мрежа на територията на областта. Ще бъдат набелязани участъците, които са непочистени от растителност, без пътна маркировка или с повреди на пътното платно. Проверките ще започнат след изборите на 1 ноември, а резултатите от обследването трябва да бъдат предоставени на Окръжна прокуратура в срок до 30 ноември.


Катя Мерджанова
29 Октомври 2015 | 19:09
Тагове: Пътна полиция, акция "Зима", проверки, нарушители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook