В добра физическа форма и през зимата
С навлизането в есенно зимния сезон, денят става по- къс, слънце почти няма- това и още куп фактори влияят на желанието ни за спорт, здравословно хранене и мотивацията ни да отидем до залата. Поддържането на форма не е най-важно, но е фактор, който ни помага да се справим със стреса и килограмите. Специалисти в областта съветват да не прекаляваме с нищо по време на зимните празници и напомнят, че вътрешната мотивация да изглеждаме добре е ключът към всеки успех.
Зимните месеци са осеяни с изобилие от празници, които също биха могли да бъдат препъни камък за поддържането на добра физическа форма. Най- подходящия начин да се храним правилно е като наблягаме на сезонните зеленчуци, сушени плодове, чай, топла супа и пиенето на много вода. Диетолозите препоръчват да избягваме пържено, газирано, храни с прекомерно съдържание на сол, както и захарни изделия.
В случай, че не сте любители на фитнеса, също има различни варианти. Много видове спорт, са подходящи, дори когато времето не ни позволява да сме на открито. Може да опитате плуване, йога, пилатес, салса или друг вид танци. Хит сред дамите са скачащите обувки или т.нар. канго джъмпс. Ако до този момент не сте занимавали със спорт, а просто сте решили спешно да влизате във форма дори бихте могли да откриете свое ново хоби.
Независимо и от времето навън се опитвайте да вземете дозата си свеж въздух, защото под действието на дневната светлина в човешкия организъм се произвежда серотонин, който отговаря за чувството на щастие и покой.


Марияна Несторова
23 Октомври 2015 | 19:58
Тагове: спорт, зимен период, упражнения, здравословно хранене

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook