Все повече деца уичат езици с идеята да заминат в чужбина
Знанието на чужди езици ни отваря много врати. Познанията на чужд език са сбор от възможности – за нова работа, за по-добро училище, за престиж в обществото както и среща с различните култури по света. А изучаване от ранна възраст отваря умствения потенциал- категорични са педагозите. Най- изучаван е английският, след него се нареждат немски, френски, испански.
Около 22% от хората у нас отговарят, че не искат да подобряват езиковите си умения и да учат нови езици, като изтъкват основна причина за това липсата на мотивация или поскъпването на тези услуги .67% от нашите сънародници и 61% от гражданите на останалите европейски страни смятат, че владеенето на чужд език повишава шансовете за намиране на добра работа в чужбина. Дали заради лични облаги или заради кариерни изисквания, изучаването на чужд език в наши дни се превърна в необходимост и потребност равносилна на всички останали. Експертите споделят, че е най-добре децата да учат езици от съвсем малки.
Независимо дали е известен или рядко срещан, езикът е огромно богатство. Той дава възможност да пътуваш и да опознаваш хората, да обменяш идеи и да създаваш приятелства.
Макар и тинейджъри днешните деца вече имат ясна идея за своето бъдеще. Все повече от подрастващите у нас смятат, че владеенето на един или повече чужди езици повишава шансовете за успех в живота.
Според други изследвания хората, които знаят повече от един език са много по-широко скроени и отворени личности.
Преподавателите признават, че няма лесен или труден език, всичко е свързано с личната мотивация и любознателност на човек да учи.


Марияна Несторова
21 Октомври 2015 | 20:09
Тагове: езици, обучение, професия, реализация

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook