Два от най – опасните пътни участъци са край Велико Търново
Два от най – опасните пътни участници с концентрация на пътни транспортни произшествия са край ВеликоТърново, показва справка на Пътна полиция. Опасна е отсечката по второкласен път между Прохода на републиката и Гурково. Другият участък , на който често има пътни инциденти е отсечката по първокласен път между Велико Търново и Дебелец. Общо 9 в страната са местата на които се случват най – много катастрофи с жертви и ранени . Данните са за последните 5 години и показват устойчивост на тенденцията, показва анализът на МВР.
Широчината на пътния участък Присови завои, на пътя между Велико Търново и Дебелец, не е в състояние да обслужва притока на автомобили. Това е една от причините за концентрация на катастрофи в този участък, обясни бившият председател на регионалния Съюз на автоинструктурите – Иван Борисов.
Мокрите настилки, намалената видимост при мъгла, както и наближаващия зимен период са предпоставка за още повече инциденти на пътя.
Голям процент от водачите не спазват ограничението от 60 км в час , поставено заради наближаващите остри завои с обратен вираж. Необходим е по – голям контрол в тази отсечка, за да се намали риска от пътни инциденти, споделя още Иван Борисов.
545 души са загинали на пътя на територията на странта от началото на годината, показва статистика на МВР.


Симона Димитрова
14 Октомври 2015 | 19:18
Тагове: опасни участъци, пътища, ПТП, водачи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook