Недостиг на дърва за огрев във Велико Търново
Недостиг на дърва за огрев на борсите във Велико Търново. Причината е новият закон, който ограничава изсичането на дърветата и се получава забавяне на доставките и съставяне на списъци с чакащи. Заради повишеното търсене, цената за кубик дърва вече е с 10 лева по-висока.
Въпреки че още от края на месец юли хората, които се отопляват с печки на дърва, могат да се сдобият с нужния материал за огрев, много от тях изчакват последния момент.
Ръст в цените също е налице, а причината за него също е новият закон, който значително ограничава сечта. В момента кубик дърва във Велико Търново могат да се купят за сумата от 75лв.
От борсите информират, че макар и недостигът да е по-остър в други области като Плевен и Русе, в старата столица е осезаем и на много хора може да им се наложи да почакат, докато се сдобият с дърва. Количеството, което достигне до борсите пък веднага се разграбва.
Великотърновците, на които не им се чака и имат финансова възможност, решават проблема с отоплението, като заместват дървата с пелети, разкриват още от бранша.


Катя Мерджанова
9 Октомври 2015 | 17:19
Тагове: дърва, огрев, зима, цена

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook