Три пъти нарастват пътните инциденти при дъжд
Несъобразената скорост, неспазването на дистанция между автомобилите и отнемането на предимство са основните причини за катастрофи в дъждовното време. Кръстовищата във великотърновските квартали се оказват сред най-рисковите участъци, а според автоинструкторите неправилното движение в кръговите кръстовища се дължи не само на уменията на водачите, но и на липсата на нужната маркировка.
В дъждовните дни автомобилите на пътя са повече, а в тези условия автоинструкторите съветват шофьорите да не разчитат вече на летните гуми, да прегледат необходимите течности за зимни условия, както и вентилационната уредба на автомобилите. На водачите на моторни превозни средства в старата столица препоръчват да вземат под внимание и участъците, в които текат все още ремонтни дейности.
Най-голяма опасност от произшествия във Велико Търново крият кръстовищата в кварталите.
Други рискови участъци са кръговите кръстовища, а според автоинструкторите причината за това са не само действията и уменията на шофьорите, но и липсата на необходимата маркировка.
Едно от кръговите кръстовища в старата столица се оказва, че вместо да облекчава, всъщност натоварва трафика.
Автоинструкторите настояват да бъде поставена допълнителна маркировка, за да могат водачите безпроблемно да се насочват в желаната от тях посока, а шофьорите призовават да бъдат по-толерантни на пътя.


Катя Мерджанова
9 Октомври 2015 | 16:32
Тагове: катастрофи, шофьори, дъжд, ремонти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook