Топъл обяд за 65 души във Велико Търново
65 човека ще получават топъл обяд във Велико Търново всеки работен ден до края на годината. От днес стартира приема на заявление декларация , като само за един ден кандидатите са 43- ма като техния брой непрекъснато расте, уведомяват от общинската администрация. За хората с минимални или никакви доходи, в продължение на три месеца , се осигуряват по два лева на ден за супа , хляб и основно ястие. Обществената трапезария се очаква да отвори врати в петък.
Предоставянето на топъл обяд за най – уязвимите социални групи, в продължение на 6 години се предоставя от едноличен търговец. За пръв път с услугата се заема Общината в старата столица.
Обществената трапезария, през последните години, се намира в помещение в сградата на Регионалната здравна инспекция През тази зима там само ще се раздава храната на нуждаещите се хора, а ще се приготвя в базата на Домашния социален патронаж в Дебелец.
За три месеца бюджетът на услугата е на стойност 9568лв, финансирана от Фонд“Социална Закрила“. В началото на януари трябва да се поднови договора до месец април.
Капацитетът на Социалната трапезария е 65 човека, които ще бъдат определени след подбор от назначена комисия.


Симона Димитрова
6 Октомври 2015 | 19:07
Тагове: кухня, бездомници, доходи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook