Българските пенсионери – най – бедни в Европа
Възрастните хора в България са най-застрашените от бедност в Европейския съюз, показват данните от проучване на Евростат. А почти всеки втори пенсионер на Запад има интернет, а от тях 86 на 100 пишат мейли, сочат още резулати от изследването. Оказва се обаче ,че в България възрастните хора са най – изолирани от интернет пространството. Тези , които все пак имат го използват, за да четат новини и и търсят информация за стоки. Само два процента от тях пазаруват он лайн.
Цанка Одажийска е инвалид първа степен с придружител и взима пенсия в размер на 300лв. Има дългогодишен опит в ТЕЦ – Габрово. Последните години преди да се пенсионира работи като радиоговорител.
Едва един от 10 възрастни използва интернет мрежа в България. 74- годишната Цанка има нужда да използва компютър, защото в свободното си време пише статии, които публикува във вестници за пенсионери. Но все още не се е научила да използва и затова се налага тя да пише всичко на ръка и кара някой близък да го изпраща до различните редакции.
Според възрастната дама постоянната употреба на високотехнологични устройства отдалечава хората един от друг, но въпреки това тя осъзнава тяхната полза за развитието на човек.
Цанка е убедена, че лесно и бързо и ще се научи да използва модерните технологии.


Симона Димитрова
2 Октомври 2015 | 19:11
Тагове: пенсионери, интернет, технологии

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook