Удари първият звънец за първокурсниците във ВТУ
Над 2000 първокурсници прекрачиха прага на Великотърновския университет и положиха клетва при откриването на учебната годината. За 53-ти път новата академична година в старопрестолната Алма Матер започна с официална церемония пред паметника на светите равноапостоли Кирил и Методий. 95% от местата за студенти в първи курс по държавна поръчка са запълнени до момента.
С тържествена церемония бяха посрещнати студентите и преподавателите във Великотърновския университет. В своето слово Ректорът проф. Христо Бонджолов призова “младият елит на България“ - студентите - да бъдат добри, отговорни и достойни по време на обучението си.
Празничната програма стана повод първокурсниците да се срещнат с новите си колеги и да споделят очакванията си за следващите четири години.
На откриването на академичната година присъства делегация от град Твер, водена от първия заместник ректор на университета – проф. Людмила Николаевна. Великотърновското и Тверското висше училища имат повече от 20 години сътрудничество.
След приключване на тържествената част първия учебен ден в университета за първокурсниците продължи с организирани срещи по факултети.


Симона Димитрова
1 Октомври 2015 | 18:42
Тагове: ВТУ, откриване, учебна година, студенти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook