Мода от света на домашните любимци
Аксесоари във винтидж стил, каишки с имитация на скъпоценни камъни, дъждобрани, каски и сигнални жилетки са част от предлаганите артикули в специализираните магазини за домашни любимци. Третирането на животните като хора пък е тенденцията, която се наблюдава през последните години, и се изразява в грижата, възпитанието, отношението и цялостното им вписване в нашия свят.
Разнообразните играчки и аксесоари за домашни любимци се превръщат в част от интериора на техните стопани и те ги съобразяват като стил и цвят с него.
Други вещи, заимствани от човешкия бит и адаптирани за използване от животните, се предлагат с цел да улеснят възпитанието им.
Според търговците на стоки за домашни животни хората все повече приписват на любимците си нужди и черти, които са характерни за човек. Затова в обгрижването им включват например миене на зъби и разходки. Освен кучетата, които традиционно се извеждат на разходки навън, напоследък се срещат великотърновци, които разхождат и други домашни любимци.
А за разлика от много хора, които по една или друга причина не работят, Бланш и Дани ежедневно влизат в ролята на манекени и демонстрират как изглеждат някои аксесоари и колко удобни са други.


Катя Мерджанова
30 Септември 2015 | 18:43
Тагове: кучета, котки, аксесоари, домашни любимци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook