Велико Търново – третата най-изгодна туристическа дестинация в света
Велико Търново е сред трите най-изгодни туристически дестинации в света. Това показват резултатите от класация на авторитетен международен сайт за сравняване цените на хотелите. Данните са представени по процентова скала до 100 и показват най-добрите комбинирани резултати от средната хотелска цена за нощувка в стандартна двойна стая и средната потребителската оценка за всички налични хотели в дадена дестинация. На първо място е китайският град Фен хуан, а на второ Мостар в Босна и Херцеговина.
Старата столица е единственият български град, включен в класацията и заема престижното трето място от топ 100 на сайта. Според хотелиерите една от причините за популярността на Велико Търново са организираните групи туристи, които го посещават.
От бранша отбелязват също увеличаване на потока туристи от Азия. Споделят, че от значение за мястото на Велико Търново в класацията са ниските цени, които предлагат на туроператорите.
Средната цена за нощувка в двойна стая във великотърновски четиризвезден хотел е 45-50 евро. За привличането на туристи хотелиерите разчитат основно на рекламата на старата столица като град със забележителности и история. А посетители на болярския град има от цял свят. Патрик и съпругата му са от Канада. От два дни са във Велико Търново и са очаровани.
Наличието на големи конферентни зали пък прави хотелите привлекателни за провеждането на различни бизнес форуми.


Катя Мерджанова
29 Септември 2015 | 19:42
Тагове: Велико Търново, дестинация, цени, класация

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook