Студенти на опашка , за да замемат място в общежитията.
Студенти се наредиха на опашка под дъжда за да заемат място в общежитията. Общежитията на Великотърновския университет разполага с 1200 места . Легловата база е разпространена в 3 блока като разходите за стаята са между 14 и 40 лв. на месец без консумативите. Молбите общо подадени за общежития са с около 100 повече от капацитета на прием, информират от Комисията за настаняване към университета. Част от приетите не са се появили и по този начин се осбождават легла. Тъй като разликата не е голяма, от Комисията ,гарантират че на всеки , който иска ще бъде осигурено място.
Около 300 са първокурсниците, които са се класирани да бъдат настанени в общежитията на университета в старата столица . Притеснени и развълнувани от предстоящите четири години във Великотърнвската Алма матер се надяваха да попаднат на добър съквартирант.
Роднини и приятели на младите студенти ги придружиха, за да помогнат с настаняването и пренасянето на багаж. Родителите също споделят първите притеснения и вълнения на своите деца.
Чакането на опашка под дъжда изнерви Валери, който пристига от Варна в старата столица за да учи “Психология“. Въпреки това той се надява да намери нови добри приятели.
Тези които бяха пристигнали рано сутринта , за да заемат легло в общежитията избегнаха чакането под дъжда. Михаела вече се е настанила и харесва новата си стая.
Новата учебна година във ВТУ започва с официално откриване на 1- ви октомври


Симона Димитрова
28 Септември 2015 | 19:26
Тагове: студенти, общежития, университет, ВТУ

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook