Кандидатите за кметове не подписаха хартата за честни и демократични избори, предложена от проф. Легкоступ
Проект за обществен договор за провеждане на честни и демократични избори на територията на община Велико Търново представи проф. Пламен Легкоступ, издигнат за кандидат-кмет от МК "Патриотите – ВМРО". Поканени за обсъждане и подписване на договора бяха останалите 7 кандидати за кметското място. Единствено представител на АБВ представи тяхната позиция, а именно отказ да подпишат подобен договор.
Месец преди провеждането на местните избори Легкоступ организира среща със своите съперници за вота на великотърновци.
Да предприемат решителни действия срещу купуването на гласове и контролирания вот, да изведат „на светло” взаимоотношенията между политика и бизнес и да се противопоставят на негативните лобистки практики, да спазват неотменно правилата за политическа безпристрастност и прозрачност са част от точките на договора, който бившият ректор предложи на своите опоненти. Те обаче не уважиха поканата и не подписаха договора.
Кандидатът за общински съветник от листата на АБВ Радка Крумова заяви от името на партията, че не е необходимо да декларират в писмен вид ценности, които членовете й споделят.
Легкоступ призова след приключване на изборната надпревара всички да обединят усилия и да работят заедно за просперитета на Велико Търново, независимо от това кой ще спечели.


Катя Мерджанова
24 Септември 2015 | 19:02
Тагове: проф. Пламен Легкоступ, договор, подписване, отсъствие

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook