Даниел Панов отчете мандата си със 120 млн. лева инвестиции в общината
120 милиона лева е сумата, на която възлизат инвестициите на територията на Община Велико Търново за последните четири години. От тях 102 милиона лева са европейски пари, а останалите са от проекти, финансирани от Републиканския и Общинския бюджети. Над 50 милиона лева са частните инвестиции. Велико Търново се нарежда на 5-то място по усвояване на европейски средства в България и се превръща във водещ проспериращ град, посочва в отчета си за мандат 2011- 2015 кмета Даниел Панов.
През последните четири години Велико Търново се утвърждава като културен и туристически център. Градът придобива статут на фестивален град от европейски мащаб.
Поне един милион туристи посещават старата столица за година, а над 16 милиона лева са инвестирани в туристическата инфраструктура.
От 160 хиляди лв, през първата година от мандата, средствата за местни инициативи нарастват до 300 000 лв. Направена е над 20 км общинска пътна мрежа и реконструкция на
20 000 кв. м. тротоари в целия град, извършено е преасфалтиране на редица улици. Реализирането на водния цикъл, Панов отчете като един от най – важните проекти през четирите години управление.
Велико Търново и населените места привличат все повече инвеститори и се превръщат в предпочитано място за правене на бизнес. В резултат безработицата е три пъти под средното ниво за страната. Автомагистрала „Хемус“ трябва да преминава на 15 км. от Велико Търново, което ще привлече още повече инвеститори.
Всички паркове в града са ремонтирани, обяви Панов. Над 5 милиона лева са вложени в сградите на училищата и детските градини и още толкова за ремонтиране на стадион “Ивайло“. Подготвени са и редица проект за следващия програмен период, заяви в заключение Даниел Панов.


Симона Димитрова
23 Септември 2015 | 18:59
Тагове: Даниел Панов, отчет, мандат, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook