36 млн. лева инвестиции отчете в края на мандата си Добромир Добрев
Над 36 милиона лева преки инвестиции са реализирани на територията на Община Горна Оряховица от началото на мандат 2011 – 2014г. . 13 млн лева от тях са вложени за изграждането на канализационната и водопроводната мрежа в село Първомайци. Добре усвоени средства от програмите на ЕС и проектна готовност за следващите 4 години, отчете кметът на общината Добромир Добрев.
С 4 на сто - от 10% на 6% е намаляла за 4 години безработицата в Горна Оряховица. Частни фирми инвестират на територията и осигуряват нови работни места. До края на годината се очаква още две големи фирми да започнат дейност на територията на общината.
Очаква се до края на годината да бъде избран и инвеститор за летище Горна Оряховица, което предвижда икономически ръст на целия регион. Преминаването на автомагистрала “Хемус“ в близост до общините Горна Оряховица и Велико Търново също е фактор за бъдещо развитие.
3 пъти повече са нараснали средствата за спорт и култура, отбеляза в края на мандата си Добромир Добрев. Регионалното депо за отпадъци и възобновените разкопки на крепостта Ряховец са също част от знаковите постижения за жителите на региона през изминалите 4 години.
Очаква се също обществената трапезария в Горна Оряховица да отвори врати с увеличен капацитет от 30 на 45 нуждаещи се.


Симона Димитрова
17 Септември 2015 | 17:52
Тагове: Горна Оряховица, мандат, Добромир Добрев

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook