Газоподаването във великотърновската топлофикация спряно вече 3 месеца
Газоподаването в дружеството на „Топлофикация ВТ“ е спряно от доставчика вече 3 месеца. Причината са задължения в размер на 1 милион и 200 хиляди лева. Високата сума е натрупана през последните 3 години, информира директорът на дружеството в старата столица Венцислав Димитров. От сектора апелират за дългосрочна стратегия, изградена от Комисията на енергийно и водно регулиране, за да може топлофикационните дружества в страната да оцелеят в трудните условия.
Доставката на природен газ към дружеството във Велико Търново ще бъде възстановена след сключване на споразумение за разсрочване на дълга в период на една година. Споразумението е почти финализирано, затова няма притеснения за абонатите преди започването на отоплителния сезон, информира Венцислав Димитров.
Топлофикациите апелират за дългосрочна визия, защото липсва развитие. Необходимо е конкретизиране от регулатора на спецификите на отделните дружества. По този начин ще се гарантира тяхното оцеляване.
Основната цел на ръководството на „Топлофикация ВТ“ е насочена към връщането на доверието на отказали се клиенти. Налагането на новата хоризонтална инсталация, която предлага дружеството се оказва бавен процес. Едно училище и една жилищна кооперация проявяват за момента интерес към инсталацията, която се разполага в общата част на сградата и всеки има със собствен топломер.
Октомври месец се очаква ново понижение на цената на газа, което вероятно ще се отрази и на сметките ни за парно идната зима.


Симона Димитрова
11 Септември 2015 | 18:30
Тагове: Газоподаване, Топлофикация, газ, задължения

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook