Училищата във Великотърновска област – готови за новата учебна година
Училищата във Великотърновска област са в готовност за започване на учебната година съобщават от Регионалната здравна инспекция. В редица учебни заведения са извършени ремонтни дейности, а за 5 училища в община Велико Търново предстои реализиране на спечеления проект „Енергийна ефективност“.
Саниране на сградите, ремонт на електрическата и отоплителна инсталация, както и подмяна на дограма предстои на няколко училища в община Велико Търново.
През миналата година са издадени 41 предписания при проверки на РЗИ – Велико Търново. Четири училища са поискали удължаване на сроковете за изпълняване на предписанията. Към началото на новата учебна година са закрити 2 училища. Все още се правят проверки в Горна Оряховица, Елена, Павликени и Сухиндол. В останалите общини от областта вече са направени.
В редица училища са ремонтирани санитарните възли и е подменена учебната мебел. Проблеми с отоплението на сградите през зимата не се очакват. Масово училищата се топлоснабдяват чрез Парова централа, с изключение на Спортното училище и СОУ „Георги Раковски“. Всички други имат алтернатива – твърдо гориво, пелети или течно гориво.


Катя Мерджанова
11 Септември 2015 | 16:58
Тагове: училище, РЗИ, Енергийна ефективност

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook