413 хил лв за отоплителни инсталации
С 413 хил. лв. ще бъдат подменени отоплителните инсталации в две детски градини и в дома за стари хора във Велико Търново. Велико Търново е една от 32 – те общини, която подписва договор за финансиране с 211 000 евро от европейското икономическо пространство. Разработката е за реконструкция на отоплителните инсталации на целодневните детски градини „Соня“ и „Ивайло“ и Домът за стари хора. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова пристигна във Велико Търново, за дапровери лично състоянието на обектите в момента.
Преминаването на газ в детска градина "Ивайло" ще доведе до намаляване на енергийните разходи и ще допринесе за опазване на околната среда.
Предвижда се част от средствата да се използват за отопление на басейна в двора на целодневна детска градина „Соня“. Домът за стари хора вече е газофициран и предстои да бъде изградена отоплителната инсталация.
Срокът за изпълнение на проектите по Норвежката програма е до 2017 година, а стойността на всички договори е малко над 20 милиона лева.


Симона Димитрова
8 Септември 2015 | 19:38
Тагове: отопление, инсталации, детска градина

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook