Как да се грижим за здравето си след понижаване на температурите
Епидемиологичната обстановка в областта е обичайната за сезона. Няма завишаване на заболяваемостта от заразни и паразитни болести, не са регистрирани нови случаи на рядко срещани заболявания съобщават от РЗИ – Велико Търново. А за да бъдем в добро здраве след понижаването на температурите препоръките са да се обличаме подходящо, да се грижим за имунната си система, както и да се ваксинираме
В сравнение с предходните години не се наблюдават по-високи нива на заболяваемост във Великотърновска област през месец август и като цяло през летния сезон.
През месец август 2015 г. във Великотърновска област са регистрирани 133 случая на остри заразни заболявания, спрямо 99 случая през юли 2015г. Най – висок е относителният дял на ентероколитите – 64,66% . Докато есента все по-осезаемо наближава, експертите съветват да не стигаме до преохлаждане на тялото, заради несъобразено с температурите облекло, защото създаваме по-благоприятни условия за развитието на вирусите.
За добра имунна система пък ни съветват да консумираме от все още намиращите се на пазара пресни плодове и зеленчуци. Не на последно място сред профилактичните мерки специалистите поставят и профилактичните имунизации.


Катя Мерджанова
8 Септември 2015 | 15:36
Тагове: РЗИ, болести, жега, заболявания

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook