Старите майстори и новите технологии
Фотографското изкуство в наши дни е достъпно за много хора, а на пазара има богато разнообразие от техника, с която може да се снима – от телефони до професионални фотоапарати. Оказва се обаче, че хората, които могат да поправят или изработят определен детайл, са много малко. Един от тях е великотърновецът Славей Славов.
Повече от 20 години Славей се занимава с изработване на приспособления и аксесоари за фотоапарати. Поради модернизирането на техниката както любители, така и професионалисти, търсят неговите услуги, за да адаптират вече остарялата към новите технологии.
Споделя още, че е лесно да се борави със съвременната техника, но притежателите й малко разбират нейното устройство и не мислят въобще за това как работи тя.
Въпреки че хората, които се занимават с поправка на фотографска техника са много малко не само в България, но и в Европа, Славей приема работата си повече като хоби отколкото като източник на доходи. Взема в пъти по-малко за услугите си в сравнение с чуждестранните си колеги.


Катя Мерджанова
7 Септември 2015 | 18:28
Тагове: фотообективи, снимачна техника, майстор, фотоапарати

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook