Спад в търсенето на студентски квартири
Слабо търсене на квартири от страна на студентите отчитат от агенциите за недвижими имоти във Велико Търново. Броят на родените през 1996г., които трябва да бъдат в първи курс тази есен, накара университетите да проявят креативност в стратегиите си за привличане на студенти. Търговците с имоти обаче отбелязват сериозен спад в сключването на договори за наемане на квартири.
Освен малкия брой на родените през 1996-та година, причина за по-слабото търсене на жилища под наем посредством агенции е и наличието на общежития, както и стремежът да бъдат избегнати наемите през летните месеци.
От бранша разкриват още, че в момента на пазара на имоти няма голям избор, който би удовлетворил изискванията на търсещите.
Въпреки това цените на наемите остават същите. За жилище с една спалня например варират между 250 и 300лв. в зависимост от местоположението на квартирата. Десислава Стефанова е от Омуртаг, учи Предучилищна и начална училищна педагогика във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. В старопрестолния град ще остане 3 седмици и за нощувки ще плати около 250лв.
Десислава заедно с 2 свои колежки, са наели апартамент в старата част на Велико Търново. Избрали са го от Интернет.


Катя Мерджанова
4 Септември 2015 | 18:29
Тагове: студенти, квартири, наеми, търсене

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook