Повече първокласници във Велико Търново влизат в клас тази година
Общият брой на първокласниците в старопрестолния град и областта се очаква да бъде малко под 2000, какъвто е бил през учебната 2014-2015г. Това съобщи начaлникът на Регионалния инспекторат по образованието във Велико Търново – Розалия Личева. Броят на великотърновските малчугани, които ще влязат за първи път в класна стая, обаче е нараснал.
По-малко от 2 седмици остават до началото на новата учебна година. С най-голям трепет очакват звука на първия училищен звънец първокласниците и техните родители. Във Велико Търново и областта обаче все още има незаписани деца.
От РИО – Велико Търново са извършили проверка за броя на първокласниците тази есен.
1756 деца ще се обучават в целодневна форма на обучение. 10 от тях са със специални образователни потребности. Окончателният брой на първокласниците ще бъде ясен на 15 септември, но в болярския град се наблюдава положителна тенденция.
Свободните учителски места към момента са 65, а възпитателски – 61. Според инж. Личева няма опасност от това да останат незаети до старта на учебната година, тъй като голяма част от тях се дължат на смяна на местоработата на педагозите.


Катя Мерджанова
2 Септември 2015 | 18:44
Тагове: Велико Търново, първокласници, записани, училище

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook