Новите решения на общинския съвет
Седем училища от Община Велико Търново ще получат статут на средищни за 2016 г. и допълнително финансиране. Решението бе гласувано на 88-то заседание на местния парламент. Съветниците приеха още увеличаването на капитала на онкологичния център в старата столица, както и новите правила, по които ще се избира спортист на годината.
ОУ „П. Р. Славейков“ с. Церова кория, ОУ „Христо Ботев“ с. Ресен, ОУ „Христо Смирненски“ с. Самоводене, ОУ „Св. Иван Рилски“ с. Балван, ОУ „Д-р Петър Берон“ гр. Дебелец, ОУ „Васил Левски“ с. Леденик и СОУ „Г. С. Раковски“ гр. Велико Търново ще бъдат включени в Списъка на средищните училища в България за 2016г. и ще получат средства за допълнително финансиране, свързано с пътуващите ученици. Общинският съвет взе решение и за увеличаване на капитала за онкоцентъра във Велико Търново. Реконструкцията и обновяването осъществяват с европейски средства в размер на над 10 милиона лева, от които около 4,4 милиона лева са собствен принос на общината.
По нови правила ще се избира спортист на годината за Велико Търново. Те ще важат и в трите категории – при мъже и жени, юноши и девойки, както и за „Треньор на годината“. Всеки великотърновски спортен клуб ще може да направи неограничен брой номинации на свои изявени спортисти. Журито ще подрежда в анкетна карта най-добрите 7 във всяка категория. Сборът от точките, получени от анкетните карти се умножава съотнетно с 1.1 за практикуващите олимпийски спортове и 1.0 за неолимпийските спортове. Събралите най-много точки ще бъдат обявявени съответно за спортист и треньор на годината.


Катя Мерджанова
30 Юли 2015 | 19:57
Тагове: сесия, решения, училища, финансиране, онкоцентър

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook