Разрушават жилищен етаж в центъра на Велико Търново
Започна разрушаването на жилищен етаж в центъра на Велико Търново. Имотът се намира на улица „Цанко Церковски“ 35 и представлява двуетажна сграда, съсобственост на две фамилии. През 2006г. с разрешително от Общината започва строеж на трети етаж, но съсобственикът адвокат Александър Косев обжалва. Вижте как се стигна до събарянето на постройката в следващото видео.
Георги Чолаков е един от съсобствениците на имота в старопрестолния град. От 2001г съпритежател е и Александър Косев, но за това Чолакови твърдят, че не са знаели.
През пролетта на 2006г. от Община Велико Търново издават строително разрешение и известяват всички съсобственици през месец юли същата година с писма. На 26.09 2006г. Косев подава жалба. Мотивът за нея е, че не бил уведомен като съсобственик за издаденото строително разрешение. В жалбата пише още, че по това време не бил в града. По думите на Чолакови, Косев и баща му са били очевидци на строежа от самото начало, разговаряли са приятелски и по нищо не личало да има проблем.
Седмица след подадената от Косев жалба, тогавашният главен архитект Елена Абаджиева отменя издаденото разрешение за строителство. След години на междусъседска война съдът се произнася в полза на Александър Косев, а Дирекцията за национален строителен контрол издава заповед за принудително премахване на пристройката на ул. „Цанко Церковски“.


Катя Мерджанова
29 Юли 2015 | 18:48
Тагове: сграда, разрушаване, незаконен строеж, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook