Осветена бе чешмата в двора на храм „Св. трисветители“
Новоизградената чешма в двора на храм „Свети трисветители“ в Горна Оряховица бе осветена днес. Средствата за изграждането са събрани от дарители. Въпреки високите температури, десетки миряни се стекоха на празничното освещаване.
Четирима свещеници отслужиха служба в двора на храм „Свети трисветители“ в деня на Свети Пантелеймон, който е светецът, получил дара на лечителството и чудотворството. Днешният ден бе избран и за освещаване на построената с дарителски средства чешма.
Около три месеца е продължила работата по изграждането на чешмата. Колоните са цели, мозайката е дело на катедра „Църковни изкуства“ към Православния факултет на ВТУ. Сред присъстващите на освещаването беше и кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев, който изказа благодарности.
Храмът е най-малкият и най-новият в железничарския град. Жителите на квартал „Пролет“ вече могат да избягат за малко от суетата на града в святото място, което предстои да бъде доизградено и устроено.
Десетки горнооряховчани не се уплашиха от високите температури, при които бе извършено освещаването, и пиха от студената вода на новата чешма.


Катя Мерджанова
27 Юли 2015 | 18:52
Тагове: Горна Оряховица, чешма, храм "Свети трисветители", освещаване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook