Топлофикация протестира
На едночасов мълчалив протест срещу създаването на Фонд „Сигурност на електроенергийната система“ излязоха днес от „Топлофикация Велико Търново“. Според промените, приети от депутатите на второ четене, Фондът ще се попълва със средства от производителите, които всеки месец трябва да отчисляват 5% от приходите си за компенсиране на дефицита в Националната електрическа компания.
През последните години броят на работещите в дружеството е намалял в пъти. В момента персоналът наброява 50 души. Основните им притеснения са свързани с евентуални съкращения и забавяния на заплатите.
Средната брутна заплата в търновската топлофикация е 657лв. Ако се стигне до забавяне на заплатите, синдикатите заявиха, че са готови да предприемат ефективни стачни действия.
За „Топлофикация Велико Търново“ тези проценти означават фалит, тъй като дружеството има задължения към доставчиците на газ, както и неплатени от гражданите сметки за консумирана електроенергия.
Синдикатите са решили да изпратят протестна декларация до Народното събрание, Министерски съвет и министъра на енергетиката.


Катя Мерджанова
23 Юли 2015 | 18:51
Тагове: Топлофикация ВТ, протест, служители, протестна декларация

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook