Акробати нямат пари да заминат на Европейско първенство
Национални шампионки по спортна акробатика не могат да заминат на Европейско първенство, заради липса на финансови средства. За път, престой и задължителния лагер-сбор с националния отбор преди първенството на трите момичета и един треньор са необходими 10 000 лева До момента са събрани около 2100 лв. Ако необходимата сума не бъде осигурена до края на месец август момичетата няма да успеят да заминат на турнира в Германия.
Състезателките Дарина , Александра Сярова и Александра Александрова от Горна Оряховица са определени да представят България на Европейското първенство през септември, но трябва сами да намерят средствата за това. Министерството на спорта осигурява участието само на състезателите в групите на мъже и жени, а останалите възрастови групи трябва да се финансират сами. Семействата им не могат да си позволят такъв разход. За това треньорите търсят начини да съберат необходимата сума.
Момичетата тренират всеки ден неуморно в залата, условията в която обаче се оказват неблагоприятни. Липсват климатици и вътре става горещо като пещ, през летните дни.
Въпреки трудностите и лошите условия състезателките по спортна акробатика се подготвят за Европейското първенство.
Младите шампионки си поставят за цел през септември да се завърнат от Германия с европейска титла.


Симона Димитрова
22 Юли 2015 | 18:42
Тагове: спортна акробатика, национални шампиони, финансиране, средства, Европейско първенство

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook