Старо или ново строителство?
Жилищата старо строителство все още заемат голяма ниша на пазара на имоти. Цените на новопостроените сгради са по-високи и много хора предпочитат издържали проверката на времето постройки за свой дом. Реновирането на едно такова жилище обаче го оскъпява и може да Ви струва до 30% от стойността му.
Домът и притежанието на собствено жилище са една от основните ценности за българина. В избора между старо и ново строителство решаващ фактор за него е цената. Така, ако панелен апартамент с площ 60кв.м ще Ви струва 50 хиляди лева, същият тухлен – 60, ново строителство до етап шпакловка - 60, а ако бъде напълно завършен – 70 хиляди лева. От бизнеса с недвижими имоти разкриват още, че определящо за семейните хора е наличието на реално жизнено пространство, а не толкова състоянието на имота.
Разпределението на стаите в едно жилище е един от най-важните детайли за сключване на сделка.
Според архитектите и двата типа строителство имат своите предимства и недостатъци. Така например старите сгради имат технически предимства като масивни стени, новите пък са съобразени с изискванията за безопасност при земетресения.
Велико Търново е град, в който виждаме както стари, носещи духа на историята сгради, така и съвременни. А желаещи да си закупят жилище има както и за построените през миналия, така и за построените през 21 век.


Катя Мерджанова
17 Юли 2015 | 19:57
Тагове: строителство, старо, ново, сгради

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook