Първанов: Усилията за промени в Конституцията не си струват
Според лидера на ПП „АБВ“ Георги Първанов България има добра европейска конституция. Усилията за внасяне на промени във върховния закон не си струват, заяви днес президентът на пресконференция, на която заедно със Земделски съюз „Александър Стамболийки“ представиха общите кандидатури на двете политически сили за кметове на общините Горна Оряховица и Лясковец.
Оценката на Първанов за родната Конституция е, че тя няма нужда от промени, но корекции са нужни в политическия модел.
Лидерът на АБВ заяви още, че управляващата коалиция губи сили в лишени от политически и управленски смисъл действия. Предстоящите избори Първанов определи като „триумф на технологията“, който включва покупко-продажбата на гласове, използването на местната и централната власт и редица други лостове и механизми.
Коалиции с Реформаторския блок и с ГЕРБ от АБВ няма да правят, но в много общини е възможно да бъдат излъчени общи номинации с БСП. Днес бяха представени кандидат-кметовете за общините Горна Оряховица и Лясковец. Това са Никола Колев и Петър Зангов. Те са подкрепяни от АБВ и от ЗС „Александър Стамболийски“. Първанов заяви, че очаква солидно представителство в местната власт след изборите тази есен.


Катя Мерджанова
10 Юли 2015 | 17:59
Тагове: Георги Първанов, АБВ, конституция, представяне, кандидат-кметове

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook