Прираст на чуждестранните туристи във Велико Търново
Близо 213 хиляди души са посетили обектите и експозициите на Регионален исторически музей – Велико Търново за първите 6 месеца на тази година. Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ е най-посещаваният обект. Крепостта е разгледана от над 125 хиляди родни и чуждестранни туристи. Нараства броят на посетителите от съседна Румъния, както и от Азия.
Значителен спад в туристическия поток във Велико Търново не се наблюдава. Статистиката на Регионалния исторически музей отчита 7% спад на българските туристи и прираст на посетителите от чужбина с 5% в сравнение със същия период на миналата година.
От началото на 2015г. до 30 юни старопрестолния град са посетили около 66 хиляди чужденци от различни континенти.
Близо 5 хиляди са французите разгледали музеите във Велико Търново и Арбанаси, повече от 3 700 са посетителите от Великобритания, над 3 500 са руските туристи, а тези от Германия – над 3 000. Повече от 15 хиляди са туристите от Северна Америка – от САЩ и Канада. Към старата столица на България проявяват интерес и все повече туристи от Азия - посетителите от Япония и Китай са почти 8 хиляди за първата половина на тази година.


Катя Мерджанова
8 Юли 2015 | 18:38
Тагове: туризъм, музей, Царевец, Румъния

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook