Няма опасност от повишена радиация
В 30-километровата “мъртва зона” около Чернобилската АЕЦ са ликвидирани всички огнища на пожара, съобщи пресцентърът на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна. Няма опасност за България и съседните страни, успокоява от правителството. От МВР и Агенцията за ядрено регулиране съобщават, че няма промяна в радиационния фон на територията на страната. От Министерството на здравеопазването също потвърдиха, че няма съществуваща опасност за живота и здравето на живеещите в България.
Край мястото на пожара на авариралата атомна електроцентрала в Чернобил е засечено сериозно повишаване на нивата на радиация, което стана причина за притеснение на много българи. От всички институции обаче уверяват, че няма място за паника сред населението.
Особена паника сред жителите на Велико Търново няма.
Вчера в сайта на Агенцията за ядрено регулиране бе публикувана информация, че Няма изменение на радиационния фон за територията на България съгласно измерванията от Националната автоматизирана система за непрекъснат контрол на гама-фона , поддържана от Изпълнителна агенция по околна среда към МОСВ.


Катя Мерджанова
3 Юли 2015 | 19:05
Тагове: Чернобил, пожар, радиация, опасност, България

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook