Дневният център за възрастни с увреждания се премести във Велико Търново
Дневният център за възрастни хора с увреждания над 18 години се премести от Вонеща вода във Велико Търново. По този начин от услугите на базата ще имат възможност да се възползват и деца в неравностойно положение веднага след като навършат пълнолетие. Капацитетът на центъра е 25 места. След преместването от услугите ще бъдат лишени 4 – ма посетители от Вонеща вода.
Разстоянието, което всеки ден се преминава от Велико Търново до Вонеща вода се оказва скъп етап при финансирането на услугата.
Адаптираната база разполага с кътове за социални дейности, за трудотерапия, за хранене и компютърни занимания. Има шивашко ателие, рехабилитационна зала и медицински кабинет.
Теодора Митова посещава дневния център всеки ден. 30 – годишната жена като малка боледува от вирусен менингит, който остава трайни последствия върху нейното здравословно състояние. Декупажът е сред любимите й занимания.
Дневният център за възрастни с увреждания над 18 години ще работи за подобряване благосъстоянието на хората в неравностойно положение.


Симона Димитрова
2 Юли 2015 | 19:24
Тагове: Дневният център за възрастни с увреждания, преместване, услуги, дейности

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook