Топлофикация сменя вертикалните тръби в блоковете с хоризонтална инсталация
Понижението на цените на топлинната енергия с 12% във Велико Търново би трябвало да привлече повече абонати, които да използват услугата, която предлага дружеството. 8.3 стотинки ще е стойността на киловатчас топлинна енергия през идващата зима, Основната политика на новия директор на „Топлофикация ВТ“ - Венцислав Димитров -е насочена към връщането на доверието на отказали се клиенти. В момента абонатите са 3000.
Вертикалната инсталация, която се ползва в момента, да бъде заменена от нова хоризонтална инсталация. Тя ще бъде разположена в общата част на сградата, а няма да преминава през имотите на хората, както е сега. Това е евтин начин за отопление, използван отдавна в други градове на страната. Личният топломер ще привлече повече клиенти, категорични са от търновското дружество.
Комисията на енергийно и водно регулиране определя приход на дружеството в размер на 200 хиляди лева или 900 мегавата електрическа енергия. Това разпределение директорът на Топлофикация ВТ определя за некоректно и ще доведе до финансови затруднения.
Длъжниците на „Топлофикация – Велико Търново“ са се увеличили с около 2 % след последния отоплителен сезон. Над 600 хиляди лева възлиза сумата , която трябва да бъде събрана от некоректни платци.
Октомври месец се очаква ново понижение на цената на газа, което вероятно ще се отрази и на сметките ни за парно идната зима.


Симона Димитрова
2 Юли 2015 | 19:20
Тагове: Топлофикация ВТ, парно, цени, понижение, абонати, длъжници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook