80 сестри и 60 акушерки ще завършват всяка година образованието си във В. Търново
80 медицински сестри и 60 акушерки ще завършват всяка година образованието си във Велико Търново. Взето е решение за откриване на медицински колеж на територията на старопрестолния град. Това обяви министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев. По-рано днес той и зам.-председателят на Народното събрание от реформаторите Иван Иванов присъстваха на церемониите по дипломиране на зрелостници от търновски гимназии.
Специалисти от Варненския медицински университет ще преподават в колежа, който ще отвори врати в болярския град. Медицинските лица, които ще се обучават във Велико Търново, ще имат задължителен стаж от 3 години, преди да се дипломират.
Образователният министър заяви, че министерството си е свършило работата по случаят в Стопанската академия в Свищов и няма намерение да заема нечия страна, както и това, че съдът трябва да се изкаже по въпроса.
Корекция в делегираните бюджети на училищата, начина по който се организират матурите, а също така и засилване на диалога между министерството и бизнеса са част от реформите, които министърът счита за необходими да се извършат.
Министърът съобщи още, че са направени законопроекти в няколко области, работата по Закона за изменение и допълнение на Закона за професионалното образование е към края си.


Катя Мерджанова
22 Юни 2015 | 18:42
Тагове: министър, проф. Тодор Танев, колеж, сестри, акушерки

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook