Планове за провеждане на операцията са изготвени от " /> МВР с акция - "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!" - Евроком Царевец | Новини


МВР с акция - "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!"
От 15 до 30 юни във Велико Търново ще се проведе акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!". Целта е да бъдат ограничени причините и условията за ПТП с малолетни и непълнолетни през лятната почивка.
Планове за провеждане на операцията са изготвени от всички началници на Районни управления в област Велико Търново и сектор „Пътна полиция“ обяви старши инспектор Атанас Атанасов.
Полицейски служители ще се намесват при рисково поведение и игри на малолетни и непълнолетни по пътното платно и в близост до него. Акцията включва и следене на спазването на ограничението на скоростта в населените места, отнемане на предимство, управление на двуколесни МПС-та от неправоспособни малолетни и непълнолетни лица, използването на предпазни каски и колани, както и ще се налагат санкции на лица, предоставили управлението на неправоспособни.
Равносметката за първите два часа от полицейската операция е следната: 15 неправилно паркирани МПС, двама глобени пешеходци, 12 фиша и 3 акта. Санкцията за неправилно пресичане е до 30лв.
9 убити и 99 ранени във Великотърновска област включва статистиката от началото на тази година до момента. Само един инцидент е станал с дете и случаят е обработен по административен път. Електронните фишове за превишена скорост от началото на годината до момента пък са 7448.


Катя Мерджанова
16 Юни 2015 | 17:15
Тагове: акция, полиция, деца, път

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook