Студенти отново творят на пленер в Ксилифор
Иновативен входен знак към Ксилифор изработват студенти 2-ри и 3-ти курс от Факултета по изобразителни изкуства към Великотърновския университет. Дейността на младите скулптори включва също реставрация и подобряване на произведенията от миналите години.
В пленер „Младежка скулптурна колония Ксилифор 2015“ работят 12 студенти от катедра „Скулптура“. До 20 юни младежите ще работят над проект, който ще виждат посетителите на красивата великотърновска местност.
Скулптурата ще представлява надписи върху два дървени елемента, свързани във В-образна форма. Със стилизирани букви ще бъде изписано името на местността. Височината на творбата с постамент ще бъде над 4 метра, а композицията ще бъде завършена с ято птици, кръжащи над надписите. Пленерът се провежда за пета поредна година, а второкурсникът Сергей Печинов участва за втори път.
Младите скулптори ще се включат и в дейностите по изграждането на навес с размери 3 на 6 метра. Той ще служи за подслон на посетителите на Ксилифор при дъжд или лошо време, а капацитетът му ще бъде 10-15 човека. Студентите също реставрират и творбите, реализирани през миналите пленери. Въпреки че им се радват, често гости на великотърновската местност им нанасят сериозни поражения.


Катя Мерджанова
12 Юни 2015 | 17:00
Тагове: пленер, студенти, ксилифор

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook