Нараства броят на студентите, заминаващи на бригада в чужбина
Нараства броят на студентите, които заминават на бригада в чужбина. Между 18 и 28 години са най-често желаещите да припечелят за няколко месеца извън страната, както и да се почувстват граждани на света.
Условията за работа през лятото и заплащането, което получават в САЩ, кара все повече млади хора да заминат на студентска бригада. 7500 визи е отпуснало американското посолство за 2014г.
Най много са първокурсниците и второкурсниците. Пътували вече веднъж, много от тях решават да повторят не само заради парите, но и заради вълнуващите преживявания и срещите с хора от различни култури. Един от тях е и Ивайло, който тази година завършва във ВТУ специалност „Психология“
Тази година ще работи като камериер, но ще търси и втора работа. Именно заради възможността да прелети над океана, Ивайло е студент вече 8-ма година.
Едни заминават с желание да станат по-независими финансово, други – водени от авантюристичния си дух. Факт е обаче, че младите хора, които търсят възможности извън родината се увеличават с всяка изминала година.


 
12 Май 2015 | 19:44
Тагове: бригади, студенти, чужбина, заминаване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook